Testdoki Csontkovácsolás Galéria Árak Batz egyedi Talpbetét Kapcsolat

Csontkovácsolás

A csontkovácsolás a test szimmetriájának a helyreállítására való törekvés. A hagyományos csontkovácsolásban a csontokra és ízületekre történő közvetlen mozdulatok segítségével a csontkovácsok elérik, hogy egy-egy csont a helyére kerüljön, ami egy rossz mozdulat következtében fájdalmat okozva elkerült a helyéről.

Első lépés az anamnézis felvétele a manuálterápiás kezeléshez. Második lépés manuálterápiás felmérés, mely a diagnózis pontosítására, megerősítésére, egyben az izmok kilazítására szolgál, elő- és felkészíti a testet a csontrakásra. Majd az oldópontok kezelése történik, ami fájdalmas is lehet: érezni, hogy valami régi feszültség kioldódik, ami után megkönnyebbül az ember. Ilyenkor a miofaszciális lerakódások kerülnek a nyirokkeringésbe. A miofaszciális trigger pont egy kisebb izomrost szakaszra izolálódó merevség, amely csomóként érzékelhető, elsősorban az izomhas középpontja táján – centrális trigger pont. A pontokat érezhetjük kis dudoroknak, merev "spagetti"-darabnak, vagy kis, szilvamag alakú és méretű púpoknak. A trigger pont nyomásra mindig fáj.

Ezektől a fájdalmas csomóktól nem lehet pozitív gondolkodással vagy ellazulással megszabadulni. Sok-sok év alatt rakódnak le. Harmadik lépés a csontrakás, nyújtásokkal és lazításokkal kombinálva, melynek hatására az elmozdult csontok (sokszor maguktól, hanghatás kíséretével vagy anélkül) a helyükre kerülnek.

A kezelés kiegészülhet köpöly terápiával is.

Mikor ajánlott a KÖPÖLYÖZÉS:

Alig találunk olyan betegségcsoportot, amelyre vagy legalábbis annak megelőzésére ne ajánlanák a köpölyözést. A legkülönbözőbb allergiák, gyulladások, légúti és emésztőrendszeri zavarok, anyagcsere-betegségek, izomfájdalmak, mozgásszervi gondok, reumatikus elváltozások is szerepelnek a köpölyözéssel kezelhető betegségek listáján a leggyakrabban egyszerűen általános testi-lelki frissüléshez, immunerősítéshez, betegségek megelőzése érdekében.

Hatásai:

1 hívásra van a segítség! 06302713113


1201 Budapest, Nagy Győri István utca 2. Üzletsor

Waze: Antal Norbert Testdoki

2800 Tatabánya, Szent Borbála út 20. A Lidl-lel szemben

Waze: Csontkovács Tatabánya Antal Norbert

Telefon: +36302713113

Email: info.testdoki@gmail.com

facebook.com/testdoki

@antalnorbitestdoki

testdoki